Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Σεμινάριο ενίσχυσης της συμμετοχής των γονέων μεταναστών στους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών - Διοτίμα διοργανώνει το παρακάτω Σεμινάριο. Παραθέτουμε το μήνυμα, όπως το λάβαμε:

Αγαπητοί /αγαπητές,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση Σεμιναρίου ενίσχυσης  της συμμετοχής των γονέων μεταναστών στους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής σας.
Γνωρίζοντας ότι  η μικρή συμμετοχή και κυρίως σε ότι αφορά τους μετανάστες γονείς,  δημιουργεί ένα σημαντικό κενό στην επικοινωνία και την προώθηση των στόχων των συλλόγων στο πλαίσιο ενός σύγχρονου, ανοικτού σε όλους και όλες, και δημοκρατικού γονεϊκού κινήματος,  σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος, καθώς και να ενημερώσετε τα μέλη σας για το εν λόγω σεμινάριο (δείτε επισυναπτόμενη πρόσκληση).
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ «ΔΙΟΤΙΜΑ»  μέσα από μακροχρόνια έρευνα στο πεδίο, την αξιοποίηση της σχετικής ευρωπαϊκής εμπειρίας και τα εξειδικευμένα στελέχη & εκπαιδευτές/τριες, επιδιώκει να συμβάλλει και να ενισχύσει το έργο σας. Μέσα από την αναβάθμιση των δεξιοτήτων διαχείρισης της διαφορετικότητας και μια πολυπολιτισμική  προσέγγιση της συνύπαρξης και κοινής δράσης, προς όφελος όλων- μαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών - προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις του σχολείου του σήμερα. 

Με εκτίμηση
Η Ομάδα Έργου του ΚΓΜΕ-ΔΙΟΤΙΜΑ
Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών - Διοτίμα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νίκης 24, 105 57 Αθήνα
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  210-3244380
FAX:  210-3227706
E-MAIL: diotima@otenet.gr
WEBSITE
http://www.diotima.org.gr/


Το Σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών (5 συναντήσεις), και θα πραγματοποιηθεί από τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2014.  Στους συμμετέχοντες/ουσες  θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής. Τόπος διεξαγωγής: Νίκης 24 –Σύνταγμα, 2ος όροφος.
Καλούνται όσοι και όσες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα ή/και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής έως τις 25 Σεπτεμβρίου (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). 


Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω email για να του στείλουμε τη φόρμα συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου