Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε δράσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία», ο δήμος Αθηναίων προτίθεται να διοργανώσει κάποιες δράσεις τον μήνα Ιούλιο για τα παιδιά και τους νέους της πόλης μας, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε σχολεία της Αθήνας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες  να στείλουν έως 30 Ιουνίου 2016 email στο athensopenschools@gmail.com αναφέροντας το όνομα του ωφελούμενου, την ηλικία και τη δράση στην οποία επιθυμεί να συμμετέχει μαζί με στοιχεία επικοινωνίας του γονέα/κηδεμόνα, τηλέφωνο και email. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και κράτηση θέσης, εκτός από email οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τις ώρες 10:00-16:00 στο τηλέφωνο 2105277089.                                                
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» στο http://athensopenschools.weebly.com/

ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ / ΔΡΑΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΧΟΛΕΙΑ
ΩΡΕΣ
ΗΛΙΚΙΕΣ
ΕΛΙΞ, προγράμματα εθελοντικής εργασίας,
Διακοπές στο Σχολείο
Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρει στα παιδιά δημιουργική διέξοδο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδικευμένοι παιδαγωγοί και ομάδες εθελοντών της ΕΛΙΞ από όλο τον κόσμο, θα αναπτύξουν δραστηριότητες και θα περάσουν μέρος των διακοπών τους δημιουργικά, στον οικείο χώρο του σχολείου τους.
26ο ΔΣ, 135ο ΔΣ, 39ο/141ο ΔΣ
8:00 - 14:00 *6 ΩΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΓΙΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
6-12
ΕΛΙΞ, προγράμματα εθελοντικής εργασίας, Δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών
Ψυχαγωγικές/εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης μέσω της μουσικής, του θεάτρου, της ζωγραφικής και των παιχνιδιών. Στόχος είναι η προετοιμασία των παιδιών στην ομαλή ένταξη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, και να προσφέρει μια υποστηρικτική επίδραση στον πληθυσμό των προσφύγων.
87ο ΔΣ, 35ο ΔΣ
9:30 - 2:30 *5 ΩΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ
6-12
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,
Σχολεία χωρίς σύνορα
Μια εξειδικευμένη ομάδα εκπαιδευτικών, θα προετοιμάζουν τα παιδιά πρόσφυγες για την ένταξή τους στο ελληνικό σχολείο: Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και αγγλικής γλώσσας. Παράλληλη διδασκαλία της ελληνικής στους συνοδούς ενήλικες μαζί με δράσεις ενημέρωσης, αθλητισμού, ψυχαγωγίας, συναντήσεων κοινωνικοποίησης.
51ο ΔΣ
9:00-12:00, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
6-12
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, 
Δημιουργικό Παιχνίδι
Ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης από εξειδικευμένη ομάδα εκπαιδευτικών του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού. Ομαδικά παιχνίδια που υποστηρίζουν τα σχολεία χωρίς σύνορα.
51ο ΔΣ
12:00-14:00, ΓΙΑ 1 Ή 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
6-12
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΩΝ,

Ταξίδια στον Κόσμο των 
Συναισθημάτων
Βιωματικές δημιουργικές δραστηριότητες καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά σχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα θα κινηθεί γύρω από τους άξονες των εικαστικών, της μουσικής, και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
76ο ΔΣ, 17ο ΓΥΜΝ.
7:30-3.15 *7,5 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΓΙΑ 1 Ή 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
6-12
GRIEGO LATINO,
Παρουσίαση χορών από τη Λατινική Αμερική
Διδασκαλία και παρουσίαση στο κοινό λάτιν χορών από μεικτό χορευτικό συγκρότημα (αμεα και άτομα τυπικής ανάπτυξης από όλη την Αθήνα) με στόχο την ενσωμάτωση των αμεα, ανοικτή δραστηριότητα για κάθε ενδιαφερόμενο κάθε ηλικίας-χορογραφίες ομαδικές ή σε ζευγάρια. Στόχος η δημιουργία ακαδημίας χορού και η ανάπτυξη ταλέντων.
76ο ΔΣ
14:00-15.30 *ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΛΕΣ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΑΠΗ,

Τα Μουσεία ταξιδεύουν στα Σχολεία
Τα μουσεία θα μεταφέρουν τις μουσειοσκευές τους και θα δημιουργούν συνθήκες διαπολιτισμκής επικοινωνίας. Οι δράσεις αυτές  είναι ανοιχτές σε ομάδες παιδιών από τη γειτονιά ώστε να υπάρξει αλληλεπίδραση με τα παιδιά της Αθήνας και με τα παιδιά της Ανοιχτής Δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα.
132ο ΔΣ
1,5 ΩΡΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΡΙΤΗ 17.30-19:00 &ΠΕΜΠΤΗ 11:00-12:30
7-13
Επιστήμη-Eπικοινωνία SciCo,

Γνωριμία με την εκπαίδευση STEM, μάθε παίζοντας με τη SciCo
Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με δύο από τους πυλώνες του όρου «εκπαίδευση STEM» και συγκεκριμένα με την Επιστήμη (Science) και την Μηχανολογία (Engineering). Μέσα από θεατρικό παιχνίδι και τη διερευνητική μάθηση τα παιδιά θα ανακαλύψουν βασικές έννοιες επιστήμης (με έμφαση στη βιολογία και την ιατρική) και προγραμματισμού/ ρομποτικής, τις οποίες θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ένα τελικό προϊόν (ανάλογα με τη θεματική, είτε θεατρικό δρώμενο είτε ένα ρομπότ που θα υπακούει κάποιες βασικές εντολές).
132ο ΔΣ
6 ΩΡΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΣΕ 2 3ΩΡΑ, ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
9-11        &               12-15
ΑΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ,

Καλοκαιρινά βήματα Επικοινωνίας
Μέσα από την τέχνη του χοροθεάτρου και ομαδικά παιχνίδια, η δράση εστιάζει στα 4 βήματα της Επικοινωνίας Δίχως Βία (Παρατήρηση – συναίσθημα – ανάγκες – διατύπωση αιτήματος, με τη μη βίαιη φωνή επικοινωνίας). Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να περάσουν όμορφα και δημιουργικά, να εκφραστούν και  μέσα από το χοροθέατρο, να μυηθούν σε έναν ουσιαστικό τρόπο επικοινωνίας τόσο με τον εαυτό τους, όσο και με τους άλλους.
132ο ΔΣ
16:00-20:00, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
6-17
Oργανισμό Εκπαίδευσης Ρομποτικής, Τεχνολογίας & Μαθηματικών STEM education,

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί & Ρομποτική
Μέσα από μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, μαθαίνουμε τα βασικά δομικά υλικά μιας κατασκευής, ανακαλύπτουμε τις Απλές Μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλοί) και εξερευνούμε τους διάφορους τρόπους λειτουργίας τους. Τα παιδιά κατανοούν τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, ροπή κ.λπ.) μέσα από τον πειραματισμό και η γνώση γίνεται διασκέδαση. Επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά του Δημοτικού κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτεια.
1ο ΠΕΙΡ. ΓΥΜΝ.
9:00 - 14:30, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ
6-9, 10-12
 Σωματείο Σ.Κ.Ε.Π. – «Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους»,
Ανοιχτός διάλογος εξοικείωσης με την αναπηρία 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης για την πραγματικότητα της αναπηρίας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς κοινωνικούς λειτουργούς κλπ. Υλοποιείται από στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία και με την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Στόχος: Η δημιουργία «αντανακλαστικών» και αντιλήψεων κοινωνικής ευθύνης και η προώθηση της ίσης συμμετοχής στην κοινωνία όλων των πολιτών (με και χωρίς αναπηρία).
ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ
ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ
ΟΛΕΣ
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ,

Δράση ψυχαγωγίας: Αφιέρωμα στην τέχνη και την μουσική
Τα ανθρώπινα συναισθήματα, τα ταξίδια και η φύση παρουσιάζονται μέσα από γνωστούς πίνακες ζωγραφικής. Πολλοί από τους πίνακες προβάλλονται με την τεχνική του animation, ώστε να κινούνται και να ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών. Η παρουσίαση συνοδεύεται με τραγούδια και μουσική. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τον κόσμο της τέχνης και της μουσικής
ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ
ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ
3-8
«Φίλοι του Χαρούμενου Χωριού»,

Θεατρικό παιχνίδι με ελεύθερο θέμα
Ψυχαγωγία και ευαισθητοποίηση για Παιδιά ηλικίας μέχρι 11 ετών
Περιεχόμενο: Παιχνίδι, κίνηση και θεατρική έκφραση, υποστηριζόμενα από ζωντανή μουσική. Συγκρότηση ομάδας, μέσα από το παιχνίδι & δημιουργία σύντομης διάρκειας αυτοσχεδιασμών, με την παρότρυνση της παιδαγωγικής ομάδας
 51ο ΔΣ, 35ο ΔΣ
 ΘΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ
6-11

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:     1Η Δ.Κ: 51ο Ακομινάτου 40 10438 Πλ. Βάθης, 35ο Κωλέττη 34 10682 Εξάρχεια, 1ο ΠΕΙΡ.ΓΥΜΝ. Αδριανού 114, Πλάκα 10557
2Η Δ.Κ.: 17ο ΓΥΜΝ. Κυνίσκας 29 Παγκράτι 11636               
3Η Δ.Κ.: 87ο Ορφέως 58 Βοτανικός 11854, 76ο Κυκλώπων 6 Άνω Πετράλωνα 11852 
5Η Δ.Κ. 39ο/141ο Αχαρνών 399 και Τσούντα Τέρμα Αχαρνών 11143, 132ο Ταϋγέτου 60 Γκράβα 11255   
6Η Δ.Κ. 26ο Φωκ. Νέγρη 63 Κυψέλη 11361
7Η Δ.Κ. 135ο Μομφεράτου 94 Γκύζη 11474

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου